Activiteiten

Mariannelund, altijd wat te doen

Mariannelund ligt op fietsafstand van de camping. Het is een klein dorp met delen van oude bebouwing nog intact. Het dorp heeft ca. 1600 inwoners en beschik o.a. over een supermarkt (ICA), een gezondheidscentrum met een apotheek, een bank met mogelijkheid tot geldopname, een benzinestation, een bibliotheek met toeristeninformatie (met toegang tot een computer) een pizzeria, een restaurant en een cafetaria. Ook is er nog de snoepfabriek, de Karamellkokeri. 

Mariannelund kinderfilm dorp van Zweden!

In de omgeving en in Mariannelund is de fim van Emil van Hazelhoeve (Lönneberga) op genomen in de jaren eind 60 / begin 70.

Sinds een paar jaar is er een museum in mariannelund, waar men kan zien en horen hoe de film tot stand is gekomen.

Verder kan je in de omgeving naar diverse film lokaties, route verkrijg baar in de kiosk! 

Minigolf

De minigolf vindt u bij het restaurant Sommartorpet, op 20 meter afstand van de camping

Kano's / roeiboten

De kano's en/of roeiboten kunt u huren op de camping voor een prachtige tocht over de meren.
U kunt genieten van de rust op deze mooie meertjes, misschien even een hengel uitgooien of zelfs de dieren bespieden, die langs de oever lopen.

Wandelpaden in het bos

Op de camping zijn leuke (wandel)routes aangegeven, die 2,5 km, 5 km of 10 km lang zijn. Ze gaan langs de meertjes Skruven en Fagersjön. De paden zijn gemarkeerd door middel van kleuren. In de buurt van de camping zijn veel wanderoutes voor een dag of een middag.  Skurugata in de buurt van Eksjö is wel een van de beroemste routes hier in de buurt. Emils leden, start Lönneberga ca 40 km komt ook langs Mariannelund en dus kunt u hier ook starten.

Wandelroutes 

Je kunt de wandeltocht Höglandsleden of Sevedeleden beginnen of eindigen op de camping. Klik hier voor meer informatie over deze wandelroutes

Sevedeleden

Het is mogelijk deze tocht in 3 etappes te lopen vanaf de camping. Je kunt voor de overnachtingen een plek of een hut huren op de camping en per dag een etappe lopen. Wij halen je vervolgens op van het etappe-eindpunt en kunnen je naar het beginpunt van de volgende dag brengen.

Deze service is alleen vanaf 1 mei t/m 15 juni en vanaf 20 augustus t/m 30 september ( laag seizoen )

Indien U gebruik wenst te maken van de haal- c.q. brengdienst graag van te voren contact met ons opnemen. Een kaart van de wandelroute is verkrijgbaar op de camping.

Vissen in Zweden /Mariannelund

Zalm en forel vissen is mogelijk in het meer Skruven, in de aangrenzende meren van de camping kun je vissen op allerlei zoetwatervissen. Een visvergunning kunt u kopen bij de receptie van de camping. In de aangrenzende meren van de camping, kan je vissen op alle andere vissoorten, zoals: aal, snoek, baars, forel, zalm, witvis, brasem enz. Een vis vergunning kunt u kopen op de camping, bij het benzine station en het toeristen bureau in Mariannelund. Voor meer informatie over vissen in Zweden kunt u terecht in de receptie.

www.mariannelundsfiskeklubb.se 

 Pelarne kyrka

Plaats: Pelarne

10 min vanaf de camping

Dit houten kerkje is gelegen in het dorp Pelarne, op 10 km van Mariannelund. 
http://sv.wikipedia.org/wiki/Pelarne_kyrka

 Paard rijden

In de buurt kan je een paard huren en met een gids door de bossen rijden.

Kijk op deze link

Aventure park Nils Holgersson

Plaats: Norra Vi / Vimmerby

Op ongeveer 35 min van de camping

Dit vernieuwde avonturenpark is voor het hele gezin. Zowel voor klein en groot is van alles te doen. Men kan zich heerlijk uitleven op de hindernisbaan, er is een   skelterbaan, springkussen en nog veel en veel meer...   Zweden in het klein, het madurodam van zweden!!

Website: https://www.vimmerbyadventure.com/

 

Vimmerby: waar P Langkous woont

.....waar P Langkous woont in Villa Kakelbont en Emils Katthult (Lönneberga) is. ....en alle andere personages die bedacht zijn door de kinderboeken schrijfster Astrid Lindgren. Alles is hier op schaal nagebouwd, zodat je als kind hier de grote mensen wereld beleeft. Astrid Lindgrens wereld is dan ook speciaal voor kinderen gebouwd, hetgeen overigens niet wil zeggen dat het er voor de ouderen niet leuk zal zijn. Vimmerby: Astrid Lindgrens Wereld (P.Langkous, Emil van de Hazelhoeve  Ronja de roversdochter) 18 km van de camping. Meer informatie op: www.alv.se 

 Astrid Lindgrens Näs

Bekijk het huis waar Astrid woonde als kind. Waar ze in de limonade boom klom..

Meer informatie op: www.astridlindgrensnas.se

Katthult

Waar de film van Emil van de Hazelhoeve is opgenomen. Wie Emil niet kent is het zeker een aanrader om met deze belhamel eens kennis te maken, de Pietjebel, kruimeltje van Zweden. Meer informatie op: Katthult.se

Bullerbynn

Beter bekend in Nederland als huisjes noord, midden en zuid . Drie families die naast elkaar wonen waarvan hun kinderen allerlei avonturen beleven. Je kunt hier als kind en ouder de avonturen beleven en de filmset bekijken.    http://www.astridsbullerbyn.se

Skurugata

Is een natuurgebied in de gemeente Eksjö. Is een van de meest bijzondere natuurfenomenen van Zuid Zweden. Deze vindt u op 40 km afstand. Voor meer informatie klik hier

Norra Kvills Nationalpark

Een prachtig wandelgebied noord van Mariannelund,

hier in de buurt staat ook de eik van 1000 jaar.

Norra kvill

Zweedse natuur

Als je geïnteresseerd bent in de natuur, zijn de hooglanden van Småland de plek waar je moet zijn .
Je kunt vanaf de camping met een roeiboot naar de kraanvogels, of een wandeling maken door de bossen, om elanden, vossen, dassen, enz te zien. Als je op de goede plekken zoekt, vind je ze! (vraag het ons)

Visans Skepp Storebro

Visans Skepp Storebro is een museum waar je o.a kunt zien hoe men vroeger in Zweden schepen bouwde. Verder zijn er grote steen blokken neergezet in de vorm van een schip.

Meer informatie over Visans Skepp Storebro klik hier 

 ijshal in Vimmerby

Begin September gaat de ijshal in Vimmerby al weer open, buiten is het dan nog +20, en toch al weer een ijsvloer in Vimmerby. Het ijshockey seizoen begint dan weer. Dus kunt u altijd even naar een wedstrijd van Vimmerby hockey, Of als het vrijschaatsen is, zelf even de ijzers onderbinden. http://www.vimmerbyhockey.se

Bezienswaardigheden in de naaste omgeving:

Grote steen: Runkesten, 3 km. vanaf Mariannelundhttp://www.vimmerbyturistbyra.se/runkest